Leuke City Trip naar Leeuwarden

City Trip Leeuwarden

Leeuwarden is leuk, gezellig en er is genoeg te doen. Maar laten we eerlijk zijn, je moet er wel eerst zien te komen. Wij beloven je dat het de moeite waard is wanneer je vanuit de randstad of het zuiden van het land naar Leeuwarden komt. Ontdek hier hoe leuk jouw city trip naar leeuwarden kan zijn.


Vervoer naar Leeuwarden voor je City trip

Laten we bij het begin beginnen: Wat is de beste manier om van de randstad naar Leeuwarden te komen?

Trein: Er is een directe treinverbinding vanuit Amsterdam, Utrecht, en andere steden in de Randstad naar Leeuwarden. Kom je uit het zuiden? Dan moet je waarschijnlijk een keer overstappen op Utrecht. De trein duurt vanaf Amsterdam Centraal ongeveer twee uur.

Auto: Als je met de auto komt vanuit de Randstad ga dan via de snelweg A7. Op die manier ben je het snelste in Leeuwarden en pak je de afsluitdijk mee, dit is al een beleving op zich.

Bus: Dagelijkse busverbindingen vanuit de Randstad naar Leeuwarden. Check 9292.nl of Google maps voor de meest recente reisinformatie.

Vervoer naar Leeuwarden voor je City trip

Lol in Leeuwarden

Eenmaal je weg gevonden naar Leeuwarden dan kan de lol beginnen. Wist je dat we wijn in blikjes verkopen? Na een drankje op de kamer uit onze shop ben je er helemaal klaar voor. De eerste avond staat in het teken van genieten, lekker Italiaans eten om de hoek van het hotel of gelijk de kroeg in, de keuze is aan jullie.

Ontdek locatie

Lol in Leeuwarden

Wordt rustig wakker en ontdek de stad

Na een meer dan prima nachtrust in onze comfy bedden is het tijd voor ontbijt. Hiervoor kun je bij ons in de shop terecht of bij een van de hippe ontbijtadresjes die Leeuwarden rijk is. Bijvoorbeeld the Bakery, Bagels & beans of het Douwe Egberts Café. De zaterdag is uitermate geschikt voor een bezoek aan het Fries museum voor de nodige dosis Friese cultuur en geschiedenis. Daarnaast is het altijd hartstikke gezellig in de stad met zijn leuke boetiekjes en winkels.

Ontdek de stad

Wordt rustig wakker en ontdek de stad

Inspiratie voor dag 2 en 3

Inspiratie nodig voor dag 2 en 3 op je city trip? Een aantal activiteiten die je in Leeuwarden kunt ondernemen zijn:

  • Verken de historische binnenstad met haar grachten en monumenten
  • Bezoek het Fries Museum voor kunst, cultuur en geschiedenis
  • Bezoek het Natuurmuseum Fryslân
  • Ga shoppen in de verschillende boetiekjes en winkels (tip)
  • Geniet van de Friese lekkernijen in een van de restaurants of cafés
  • Huur fietsen en ontdek de omgeving, waaronder het Nationale Park De Alde Feanen.
  • Street art tour door Leeuwarden
  • Bike tour door Leeuwarden (Onder leiding van een enthousiaste local is dit dé ideale manier om de stad te ontdekken. Na deze fietstocht hebben jullie een goede indruk van de prachtige Friese hoofdstad.)
Inspiratie voor dag 2 en 3

Lunch in Leeuwarden

Sluit de laatste dag af met een gezellige lunch in de stad en je zult zonder twijfel Leeuwarden verlaten met een glimlach op je gezicht. Kortom, Leeuwarden is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Of je nu met de trein, auto of bus komt, er zijn genoeg mogelijkheden om deze gezellige stad te bereiken. Na aankomst kun je genieten van lekker eten en drinken, prachtige cultuur en geschiedenis, en de bruisende sfeer van de stad. Dus waar wacht je nog op? Plan je city trip naar Leeuwarden en ontdek zelf hoe leuk deze stad kan zijn!

Boek nu

Lunch in Leeuwarden

Goed om te weten

Wat als ik eerder in Leeuwarden ben?

We begrijpen dat je het beste uit de dag wilt halen en vroeg wilt arriveren. Goed om te weten: zodra jouw kamer klaar is (uiterlijk om 15:00 uur) ontvang je een e-mail met jouw digitale sleutel om toegang te krijgen tot het hotel en jouw kamer. Dus, totdat jouw kamer gereed is, kun je nog niet zelfstandig naar binnen. Ben je eerder in Leeuwarden? Bel dan even aan en onze host doet voor je de voordeur open. Je kunt de bagage in onze kluisjes opslaan en lekker de stad in gaan!

 

 

Waar kan ik relaxen na een dag shoppen?

In onze epische woonkamer! Als je terug bent van je avonturen, wil je alleen maar uitrusten en relaxen. De woonkamer is er om je verhalen en avonturen te delen. Pak een koud drankje uit onze winkel, en ga lekker zitten.

Hulp nodig?

Onze Vie Via host staat van 7:00 tot 23:00 in de woonkamer klaar om te helpen. Hij/zij is als een conciërge, maar niet zoals je het gewend bent. Onze Vie Via host vertelt je over alle verborgen juweeltjes, hipste feestjes en beste plekken, maar je kunt ook vragen om een lampje te vervangen of 's ochtends een koffie voor je te zetten in de winkel.

Waar kan ik parkeren?

Wij zijn omringd door diverse openbare parkeergarages. Parkeergarage Zaailand is 24/7 open. Dagtarieven rond de € 15.

Huisregels

Ja, we hebben een aantal huisregels

Ik heb meerdere kamers nodig

Maak elke reservering apart van elkaar zodat ieder zijn of haar eigen kamersleutel in zijn of haar mailbox ontvangen. Indien je op zoek bent naar meer dan 10 kamers, mail ons gerust op hello@hotelvievia.nl en we helpen je graag verder.