Weekendje weg Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de stad die bekend staat om zijn geschiedenis, de cultuur en gezelligheid. Of je nu cultuurliefhebber bent, van lekker eten houdt of gewoon wilt ontspannen in een sfeervolle omgeving, Leeuwarden heeft voor ieder wat wils.

Bekijk kamers


Verken de historische binnenstad van Leeuwarden

Begin je weekendje weg in Leeuwarden door te dwalen door de straten van de historische binnenstad. Bewonder de schilderachtige grachten, de statige herenhuizen en de indrukwekkende kerken die dateren uit de middeleeuwen. Maak een wandeling of huur een fiets om Leeuwarden op een ontspannen manier te verkennen. Onze tip: volg een leuke tour door de stad, bijvoorbeeld van A Guide To Leeuwarden. Hier bieden ze hele leuke en leerzame tours aan voor cultuursnuivers, zoals de Graffiti Tour Leeuwarden.

Verken de historische binnenstad van Leeuwarden

Bezoek Leeuwarden's culturele hoogtepunten

Leeuwarden staat bekend om zijn levendige culturele scene. Breng een bezoek aan het Fries Museum, waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis en cultuur van Friesland. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Oldehove, de scheve toren van Leeuwarden die dateert uit de 16de eeuw en een indrukwekkend uitzicht biedt over de stad. Vlakbij de Oldehove is de Kleine Kerkstraat te vinden, die is bekroond als leukste winkelstraat in Nederland. Hier vind je veel lokale ondernemers en kleine zaakjes met heerlijke lokale delicatessen.

Bezoek Leeuwarden's culturele hoogtepunten

Proef de Friese keuken

Geniet tijdens een weekendje weg in Leeuwarden van de heerlijke Friese keuken in een van de vele gezellige eetgelegenheden. Probeer traditionele gerechten zoals sukerbôle, sûkerlatten of in de winter een kom hartverwarmende snert. De lokale markt is ook leuk om te bezoeken, waar je verse streekproducten kunt proeven en kopen. De vrijdagmarkt is iedere week te bezoeken op het Wilhelminaplein in hartje Leeuwarden.

Enthousiast geworden om een gezellig weekend weg in Leeuwarden te plannen? Boek dan nu de beste prijs bij ons.

Boek nu een kamer

Proef de Friese keuken

Reviews

Tips & tricks van onze gasten

Honger?

Zin in een goed ontbijt?

Verse croissants, boerenyoghurt en koffie om mee te nemen elke ochtend. Gewoon uit onze eigen winkel. Of ga ergens anders ontbijten, wij kennen de beste plekjes.

Waar zal ik lunchen?

Blijf niet, ga uit en geniet! Wij kennen alle hotspots van de stad.

Zin in een goede maaltijd 's avonds?

Blijf niet, ga uit en geniet! Wij kennen alle hotspots van de stad.

Nachtelijke trek?

Maak je geen zorgen! Onze winkel is 24/7 open om je nachtelijke trek te stillen. Van gezonde hapjes tot wijn in een blikje, wij hebben het! Pak een hapje, scan het, betaal en geniet.